Fytotherapie in de dierenartspraktijk

Fytotherapie, ook wel plantengeneeskunde genoemd, houdt zich bezig met de toepassing van bereidingen van plantaardige oorsprong (kruiden en extracten van kruiden). In de fytotherapie worden ziekten gezien als een verstoord evenwicht in het lichaam, doordat de lichaamsvochten vergiftigd zijn met afvalstoffen en voedingsgiften. De behandeling berust op het afvoeren van deze toxische producten. Fytotherapeutica stimuleren het lichaam om toxinen (gifstoffen) versneld af te voeren, waardoor het lichaam ontdaan wordt van evenwicht verstorende factoren. Het is dan ook begrijpelijk dat een geneeskruid op verschillende aandoeningen een positief effect kan hebben. Deze aspecifieke werking is het gevolg van het algemeen stimulerend effect op de afvoerfuncties van het lichaam.

De heilzame werking van een plant is vaak superieur aan die van de geïsoleerde fractie ervan of van een overeenkomstig chemisch substraat. Evenals in de klinische homeopathie werkt de fytotherapie met mengsels van verschillende kruiden, die elkaars werking versterken. Zo werken wij met Hoestmix = kruidenmengeling ter behandeling irritatie van de luchtwegen, dat gepaard gaat met af en toe hoesten.

Ook werken wij met Herbalmix = kruidenmengsel voor de verbetering van de algehele conditie. Door suppletie van het basisrantsoen met Herbalmix wordt het voer aangevuld met zogenaamde ballaststoffen, die voorhanden zijn in kruiden. Deze ballaststoffen zijn essentieel voor een evenwichtige opbouw van de bacterieflora in de darmen. De voor de kruiden eigen vitaminen en mineralen zijn zo uitgebalanceerd dat deze door het lichaam optimaal kunnen worden verwerkt en benut. Dit gecombineerd met de geactiveerde spijsvertering door de versterkte darmbacterieflora, geeft een optimale eetlust en conditie.

Daarnaast werken wij met een vloeibaar fytotherapeutisch product op basis van azijn en melkzuur. Dit product – Digesticur – veroorzaakt een versterkte speekselproductie en daardoor een verbeterde enzymatische vertering. De fytotherapeutische extracten in Digesticur activeren de overige spijsverteringsklieren en het melkzuur heeft een verzachtende werking op het darmslijmvlies. Digesticur zorgt ervoor dat de aangeboden voedingsbestanddelen optimaal worden verteerd en worden opgenomen in het lichaam.

 

Simicur Webshop

Simicur Webshop voor homeopathie bij dieren

Voor homeopathie en het bestellen van producten bezoekt u onze webshop!